STOLPEJAKTEN 2020 åpnes 28 mai kl 12.00

STOLPEJAKTEN 2020 åpnes opp TORSDAG 28.MAI kl 12.00 ! Vi har da satt ut 75 nye stolper i områdene sykehuset Kalnes/Stikkaåsen, noen stolper rundt Dumpa/Stadion, og stolper i områdene rundt fossen/Hafslundparken. 

Og hvor finner du kartheftene, fra 28 mai? Jo på følgende steder:

Servicetorget Rådhuset ,XXL Stopp, iSarpsborgs lokaler, Quality hotell og Apotek1 ved Torget.

(I tillegg ligger det hefter i postkassa ved Dumpa, Sarpsborg stadion)

Hvor finner jeg info om stolpejakten og karthefter!

Vil du vite mer om stolpejakten,logg deg inn på www.stolpejakten.no for å registrere deg!

Og hvor finner du kartheftene? Jo på følgende steder:

Servicetorget Rådhuset ,XXL Stopp, iSarpsborgs lokaler, Quality hotell og Apotek1 ved Torget.

(I tillegg ligger det hefter i postkassa ved Dumpa, Sarpsborg stadion)

Elever fra Hafslundsøya skole er nå igang med Stolpejakten

Friluftslivets uke 2016

Friluftslivets uke 2016!

Vi i idrettsrådet, har overtatt ansvaret for Friluftslivets uke. I år kommer den i perioden 4-11 september. Vi starter opp med Friluftslivets dag, søndag 4. sept. Denne gang skal hele arrangementet legges til GLENGSHØLEN! Her vil det bli stor aktivitet, bl.annet åpning av nytt Frisbee-anlegg, Månedens tur og mye mye mer. Starter opp med gudstjeneste i det fri kl 11.30. Arrangementet åpner kl.12.00. ! Mer info vil komme, og program vil bli delt ut til alle skolelever i barneskolene. Videre vil uken avsluttes med ALLIDRETTDAGEN i KULÅS, lørdag 10.september!

Vennskapsbystevne

I pinsehelgen 14-17 mai arrangerte vi  VENNSKAPSBYSTEVNE i byen vår!

Hele pinsehelgen, inkludert 17-mai, har Idrettsrådet og flere klubber vært aktive. Vi har hatt staselig besøk fra Forssa,Finland, og fra Betlehem, Palestina. Dette var unge idrettsutøvere, med vekt på fotball, innebandy og svømming. Vi fikk hjelp fra FK Sparta Sarpsborg, Sarpsborg Innebandyklubb og SIL svømming. Deltagerne fra Finland bodde på St. Olav vgs, mens Betlehem bodde på Stenbekk Leirsted.

De unge fra Finland fikk til og med delta på Russefrokosten, sammen meed St. Olav-russen!. Alle deltagerne fikk gå helt først i 17-maitoget gjennom byen vår. Det ble arrangert fotballturnering på Spartabanen, svømmeleker i Sarpsborghallen, og Innebandyturnering samme sted.

Mandag var alle med på Insipiria Sciencesenter, før bussene gikk videre til  "Klatring på grensen". Her var også de klubbene som hjalp til å arrangere, med som deltagere. Søndag 15 var det Drop In i Sarpsborghallen, langt utover den flotte "sommerkvelden", og her deltok også Sarpsborg Bordtennisklubb med tre bord. Full fart hele kvelden!

Fra vårt nye magasin

VINTERFESTIVALEN 2016

Det ble en vellykket vinterfestival i byen vår!

Lørdag 6 februar braker det løs, med skiskyting på torget, og åpning av den nye plastleikbakken ved Sarpsborg stadion med  det tøffe navnet Særp Dry Slope. Her vil det også bli en Allidrettsdag Vinter!

Søndag 7.februar blir det Månedens tur, med ny turløype til middelalderborgen Trinborg Slot, ved Børtevannet.

Tirsdag 9.februar blir det Langgrennsfest ved Harehjellhytta, med bl.annet skolekarusellrenn for alle barn.

Torsdag 11.februar beveger  vi oss til Sparta Amfi, hvor det blir skøytefest, med bl.annet Discotek på is. Start kl 17.00 med storkamp mellom gutter-8 Sparta-Stjernen! Så blir det oppvisning av kunstløpklubbene, før musikk og lys fyller amfiet mellom 19-21. Kiosker og kafeener åpen. Gratis. Utlån av skøyter til de som ikke har.

Søndag 14.februar er det fest i Kjerringåsen skianlegg, med masse aktivitet fro de som liker Alpint. kl.11.00 karusellrenn for barn-Telenor (Alle kan delta) kl.13.00 Show og oppvisning av Frisportgruppa SIL kl.14.00 Nostalgirenn med gamle skistjerner. Åpen kafe heler dagen. Halv pris på heiskort

MÅNEDENS TUR MAI: Kalnes

Søndag 8.mai

MÅNEDENS TUR : Søndag 8 mai kl.11.00 var det igjen klart for månedens tur. Denne gangen gikk turen i området i Kalnes vgs.  Guide var rektor ved skolen, Torstein Maugesten. Her fikk vi oppleve en innholdsrik, spennende tur på 6 km. Vi kan nevne det nye sykehuset, helleristninger, Gamle Kongevei, Kalnes-porten, forsøksringen med dyr, og nye idrettsanlegg. Vi fikk også gode historier, om hvordan det var å vokse opp som barn på Kalnes. Mye ny kunnskap om skogbruk, og biologi om skogdrift og mye mer. Kaffepause ved det nye Friidrettsanlegget beliggende idyllisk til, med utsikt over Vestvannet.Der var det også et stort arrangement, et kastestevne gjennom SIL-Friidrett. Og godt oppmøte, det var ca 100 turgåere, som valgte å bli med på turen.

Månedens tur Juni: Sandbakken og Isesjø

En vellykket mnd.tur er over - 32 ivrige deltagere møtte opp og turen startet på Sandbakken hvor vi fikk en fin og fyldig innføring om anlegget nå og fremtidig hall ved daglig leder i Idrettsrådets Kjell Einar Andersen .
Turen gikk videre til Isesjøbråthen hvor det var innlagt en liten rast og så videre til Bodalstranda . En perle av badeplass og friluftsanlegg.
Som dyktige guider på turen var Jan Erik Theslo og Steinar Bodal.
Idrettsrådets var representer under turen ved
Grete-Karin Bjørnerud

Her står det om turen "på veggen"

 

MÅNEDENS TUR MARS:Isesjøbatteriet Bjønnås

MÅNEDENS TUR for mars ble gjennomført søndag 6.mars.

Frammøte var ved Ise idrettsplass kl.11.00 Det ble guidet tur til Isesjøbatteriet/Bjønnås. Muligheter for grilling, og åpen hytte ved Bjønnåshytta. Her har man en fantastisk utsikt over nesten hele kommunen vår. Her har også Sarpsborg Paragliderklubb sin rampe for paraglidere.

stolpejakt 2018 er nå avsluttet!

Vi er godt igang med  årets STOLPEJAKT.

Husk at våre stolper står ute helt til 31.12.18!

I år plasserer vi ut 95 stolper i varierte områder i Sarpsborg. I år i områdene Grålum/Vister, Sandbakken og Varteig.

Kart kan hentes på på følgende steder: Sarpsborgkontoret (iSarpsborg), XXL Stopp, Servicetorget Rådhuset, Actin Stasjonsbyen, Spenst Skjebergsenteret, Sats Storbyen, G-Sport Amfi Borg, Quality Hotel og Inspiria.! Velkommen!

En forklaring på poengene i Stolpejakten?

Stolpejakten 2017

Hurra, nå er det klart, at vi i august starter opp igjen med den populære stolpejakta! Denne høsten vil det komme 4 kart.Vi åpner stolpene 25 august. Hornnes, Hafslundsøya, Alvim og Hafslund er de områdene som vil ha stolper.  Mange har savnet denne fantastiske kombinasjonen med trim, og i tillegg bli kjent med nye steder i kommunen vår. Denne gangen skal vi også engasjere mange skoler, så stolpene plasseres i nærområdene rundt skoler, i hovedsak. Vi håper dette kan inspirere til aktiv uteskole, og at lærerne derfor vil ha et enkelt opplegg, nær skolen. NB! Mye info på vår egne facebookside som heter Stolpejakten Sarpsborg.

Sarpsborggallaen 2016

Søndag 31.januar 2016 ble det  for første gang bli arrangert Sarpsborg Galla. Her samlet vi oss i idrett og kultur, og delte ut flere priser.  Bl.annet vil det deles ut priser til NM-vinnere. Våre priser er  Æresbevisningen, og Idrettstipend på kr.10000,- til et lokalt idrettstalent.

Æresbevisningen gikk til Aage Rishøi, fra SIL, og talentprisen gikk til Sarpsborg Karateklubbs meget lovende Adrian Lopez Salas, 15 år. 

 Flotte opptredener av turnere fra Sarpsborg Turnforening, og dansere fra Evolution gjorde dette til en flott galla på Sarpsborg Scene.

Månedens tur søndag 6.nov Nationalhytta

MÅNEDENS TUR -NOV 2016«Langs Sarpsborgmarkas gamle ski- og turløyper»

 Fremmøte/parkering til MÅNEDENS TUR 6. NOV :

National-hytta.   Start kl 1100. Turen er på 6, 4 km og går i hovedsak på mindre stier.

Turen er fullt mulig å gå også utenom fellesturen 6. nov da de fleste stiene er merket/skiltet.

Arrangør: Sarpsborg Idrettsråd , sir@sarpsborg.com, 91616740 Guider på turen blir representanter fra «Tur- og lysløypekomiteen»
 

MÅNEDENS TUR TIL FURUHOLMEN, Varteig Søn 7.August kl.11.00

MÅNEDENS TUR SØNDAG 7 AUGUST KL 11.00: FURUHOLMEN, Varteig

Selv om det er sommer, må vi jo ut på tur! Denne søndagen går ferden rundt i området Furuholmen i Varteig. Guider vil være Kjell Einar og Kjell Andersen, oppvokst på Furuholmen, og her er det guider som vet masse spennende om hele området! Vet dere at den båten som Kongen ankom Sarpsborg med nå på lørdag, er tegnet av Richard Furuholmen? Turen vil bli på ca 6,5 kilometer, med pause ved nybygd gapahuk ved Langslutbakken ved Dørnåshula. Ta med kaffe og gjerne grillmat.

Møt opp til en svært spennende tur, kart vil bli utdelt ved oppmøte, eller er å finne i Servicetorget i Rådhuset

Turen er selvsagt Gratis

Vi sees!

Månedens tur oktober: Langs elva

Månedens tur for oktober ble en flott tur, i flott vær, med en engasjert guide i Einar Brenne Andersen. Turen hadde utg.punkt fra Borgarsyssel,gikk ned til Sannesund, over elva, og fulgte Glommas østbredd, opp mot Kongehøien. En tur på ca 7,5 km

MÅNEDENS TUR Juli: Ullerøy

Søndag 3 juli er det igjen klart for Månedens Tur. Denne gangen går turen fra Ullerøy ILs klubbhus. Vi treffes som vanlig kl.11.00.

MÅNEDENS TUR - søn 3. april gikk til de gamle batteri-stillingene vest for Solli og Åkerbergmosen

MÅNEDENS  TUR  -  søn 3. april gikk til de gamle batteri-stillingene vest for Solli og Åkerbergmosen.

Etter at kommunen valgte å legge ned stillingen som folkehelsekoordinator er det Sarpsborg Idrettsråd som har tatt på seg ansvaret for at månedens tur blir avviklet.

Februarturen gikk til Børtevannet og bygdeborgen Trinborg. Dette var en del av vinterfestivalen og ble arrangert i samarbeid med Skjeberg Historielag. I mars var det idrettsrådet som hadde lagt månedens tur som månedens «Folk i Form til Tusen»-arrangement. Turen gikk da fra Ise Sportsklubbs hytte til Bjønnås og Isesjøbatteriet.

Også aprilturen vil gå om gamle kanonstillinger fra den spente tiden rundt 1905. Som guide på søndagens tur, vil den tidligere offiseren Carl-Einar Kure,  ta turen om de to godt bevarte batteristillinger på Gyllerås og Høiås.

Kjell Einar Andersen, daglig leder i Idrettsrådet, kan fortelle at kart og beskrivelse av turen og stedene underveis vil være tilgjengelig på rådhuset og på turistkontoret hele aprilmåned.